Milžiniškas molinis žiurkė: aprašymas, nuotrauka. Retos gyvūnų rūšys

Naujienos ir visuomenė

Šis neįprastas ir retas gyvūnas gamtoje priklauso žinduolių grupei, graužikų tvarka.

Šiame svetimame gyvūne vadinamos milžiniškos molekulės žiurkės (kur jis gyvena, paskirstymo vietos, įpročiai ir kt.).

Kas yra retų rūšių gyvūnų?

Didžioji daugybė įvairių gyvenimo formų apima planetą Žemę. Šiandien daugelis iš jų jau yra išnykę, o likusius sunku nuskaičiuoti.

Paprastai žmogus pritraukia daugiau dėmesio.tiesiog gražūs gyvūnai, jie gali būti matomi zoologijos soduose arba galite skaityti apie juos knygose. Tačiau yra ir Žemėje esančių būtybių, kurias sunku susipažinti gamtoje ir apie kurių ne visi žino. Tai yra gyvūnų rūšys ir yra išnykimo ribos. Ypač sunku pamatyti gyvus gyvūnus po žeme. Tarp jų yra ir rečiausių gyvūnų rūšių. Vienas iš jų yra milžiniškas molinis žiurkėnas.

Daugelis nežino, kaip nuostabuir įvairus laukinių gyvūnų pasaulis, kurie yra požeminio dirvožemio pasaulio gyventojai. Daugelis jų pradėjo savo klaną nuo ankstyviausių laikų, tarp jų priklauso nuostabi milžiniška molo žiurkė.

Milžinė molė: aprašymas

Milžinas jis yra santykinis, nes jo bendras svorisyra tik nuo 0,7 iki 1 kg, kūno ilgis 25-30 cm, uodegos ilgis yra iki 4 cm. Jo artimiausi broliai šeimoje yra: Buckinsky, paprasti, smėlėti ir daug kitų rūšių, kurių svoris yra 200 300 gramų lengviau.

Šviesos spalva, pilka lazdelė arba ochra-rudaMolekulinė žiurkė viršutinėje kūno dalyje (nuotrauka žemiau). Senuose gyvūnuose galvos viršus beveik baltas. Pilvo dalies kailio spalva dominuoja tamsiai pilka spalva. Kai kurie kaktos ir pilvo pavyzdžiai turi baltųjų dėmių (tai yra dalinis albinismas). Kailio spalva ant pilvo dominuoja tamsiai pilkomis spalvomis. Šio gyvūno oda yra trapi ir mažai vertinga.

Milžiniškas molinis žiurkės
Kaukolės priekis yra platus, nosies ir nosies kaulaikaulinis gomurys yra trumpesnis už kitas jo šeimos rūšis. Žiurkių molo pakakninis regionas taip pat skiriasi, esantis tiesiai žemiau. Viršutinių galūnių priekinė dalis yra išgaubta.

Didžiuliai akių obuoliai yra paslėpti po oda, o jų nervai yra labai blogai išvystyti, todėl šis gyvūnas nemato beveik nieko.

Sklaida

Milžiniškas molinis žiurkė yra išsklaidyta dykumoje smėlingose ​​Kaskaukazijos ir Volgos srities srityse. Tai endemiškas pusiau dykumos Kaspijos jūros regionas ir gyvena Žemutinėse Tereko, Kumo ir Sulak upėse.

Pietuose jų buveinės pasiekia linijąГудермес - Махачкала. Dagestano Respublikoje jie randami žemumose: Terek-Kum ir Sulak. Kai tik nedidelė dalis šių gyvūnų buveinių buvo labai pietuose Kalmukijos, tačiau dabar, matyt, jie ten išnyko. Aklai, gyvenantys atskirai nuo upės žemupio. Uralas (Wil, Emba ir Temir - Kazachstano upių slėniai) išskirti į atskirą rūšį - Uralo molio žiurkes.

Kitose šalyse milžiniškas ekskavatorius negyvena.

Buveinės

Paprastai milžiniškas molas žiurkes gyvena smėlyjekalvotas, laikantis gana drėgnų teritorijų palei upių slėnius ir ežerų pakrantes. Be to, jie randami moliūcio ir žolės-forb stepių. Taip pat šis gyvūnas gali naudoti palankius antropogeninius biotopus: sodus, liucernos ir kitų pašarinių žolių laukus, asmeninius sklypus. Yra žinoma, kad Kazachstane molio žiurkė atsiduria net virš miško lygumų ir kraštų.

Milžiniškas molinis žiurkė: kur gyvena

Gyvenimo savybes

Šio nuostabaus gyvūno elgesys buvo šiek tiek ištirtas.

Giant molinė žiurkė veda sėslų požeminį vaizdągyvenimas, daugiasluoksnių kompleksinių sistemų pastatymas po žeme smėlio sluoksniuose. Jos kirtimai yra pagrindinis įrankis kasimo keliams 20-50 cm gylyje, kurių skersmuo yra 11-15 cm. Pavasaris yra kasimo veiklos smailė (nuo kovo iki balandžio).

Nurodytas žemės paviršius tose vietosedirvožemio išmetimas 30-50 cm aukščio poliais, kurių skersmuo iki 1,5 metro. Bendras tunelių ilgis yra kelis šimtus metrų, o sandėliavimo patalpos ir lizdai yra 0,9-3 metrų gylyje.

Tarp gyvūnų gyvenvietių atstumas yra 150-250 m. Labai retai aklas prie paviršiaus. Milžiniškas molinis žiurkė yra aktyvus ištisus metus ir visą parą. Žiemoti miego metu jis neatsiranda.

Reprodukcija vyksta anksti pavasarį kartą per metus. Paprastai gimsta nuo 2 iki 6 jauniklių, kurie iš pradžių yra motinos, o rudenį gyvena. Aklus žmogus (žemiau esanti nuotrauka reiškia kūdikį) pasiekia savo gyvenimo antrus metus.

Milžinė molė: aprašymas

Elgesys

Šis keistas mažas gyvūnas turi savybes,kurie būdingi visiems žinduoliams: šilta krauju, kvėpavimas vyksta plaučiuose, padengtas plaukais, veždamas vaikus "pagal taisykles". Yra vienas, bet. Mielės nematomos šviesoje, bet požeminėje tamsoje. Ir taip jie gyvena iki savo dienų pabaigos žemės storio, nepasirodo ant jo paviršiaus iki šviesos.

Kas maitina molio žiurkes?

Pagrindinis gyvūnų maistas yra požeminės augalų dalys (gumbai, šakniastiebiai ir svogūnėliai). Paprastai molinė žiurkė vienoje sandėliuko kameroje sudaro iki 2-2,5 kg pašaro.

Aklai: nuotrauka

Žiurkių molo priešai

Giantiuose moluose žiurkiose beveik nėra jokių priešų ir priešų, susijusių su slaptu gyvenimo būdu. Lapės, plėšriųjų paukščiai ir katės retai užpuolė tik jaunus gyvūnus.

Giant Mole Glyph: Red Book

Išvada apie pagrindinį dalyką - išsaugojimo būklę

Retai natūralių graužikų rūšis yra milžiniškos molekulės žiurkės. Rusijos Raudonoji knyga ir IUCN Raudonojo retų gyvūnų sąrašas įtraukia šį retų gyvūnų rūšį.

Ryšium su mažai tyrimo tokio tipo tikslius duomenis apie jo numerį nėra. Tai yra gana retas ir blogai ištirtas gyvūnas, kurio reprodukcinis potencialas yra mažas.

Jų skaičius yra stabilus arba mažėja.

Ir molio žiurkių plitimą jo vidujemažas diapazonas yra gana nevienodas. Tai atskiros gyvenvietės, dažnai apsiribojančios masyviomis smėlėmis. Antropogeninių procesų įtaka gyventojų skaičiui ir buveinių susiskaidymui: darbas, susijęs su melioracijos procesu (arimo pūdymo ir grynųjų žemių naudojimas, toksiškų cheminių medžiagų naudojimas, drėkinimo kanalų statyba) retas požeminis gyvūnas, kaip milžiniškas molas žiurkes.

Patikima informacija apie šio tipo numerįdėl savo gyvenimo sąlygų (po žeme) nėra gamtos gyvūnų. Bendras šio nuostabaus gyvūno skaičius tikriausiai nustatomas tik keliais tūkstančiais egzempliorių.

Reikėtų pažymėti, kad milžiniškų sultingų grobis yra draudžiamas

Komentarai (0)
Pridėti komentarą