Barnacle Goose - paukštis iš Raudonosios knygos

Naujienos ir visuomenė

Pabandykite atspėti paukščio pavadinimą pagal jo aprašymą. Jame yra didelis kūnas, 60-70 cm ilgio ir sveriantis 1-2,5 kg. Plumėjimas žemiau baltos spalvos. Kaukė yra baltos spalvos, bet juodos plunksnos ant skruostų. Viršutinė apvaisia ​​yra juoda, kaip ir kojos ir snapas. Kas tai yra? Žinoma, balkšvos žąsys Apie šį paukščių atstovą bus aptariamas mūsų straipsnyje.

baltažuvė žąsis

Buveinės

Barnio žąsis yra gana retas. Jo pagrindinė buveinė yra jūros pakrantė, drėgnos tundra. Jis nori uolų šiaurės uolos, kietas šlaitas, kalnų ežerų krantų ir upelių. Rytų Grenlandija ir Svalbardas puikiai tinka jai. Jis taip pat mėgsta matyti kalnų kraštovaizdį, besikeičiančią žaliomis, sultingomis žolėmis padengtais slėniais. Mūsų šalyje ji gyvena Vaigacho salose ir Novaya Zemlyje. Lankstymui renkasi uolos, uolos, pakrančių salelės. Tokios vietos, kur plėšrūnai negali pasiekti sunaikinti savo lizdą.

Kieta kelionė

Kai prasideda šaltas oras, žąsys sklendžia įNyderlandai, į šiaurės vakarus nuo Vokietijos, kartais į Belgiją ir į šiaurės vakarus nuo Prancūzijos. Žiemos sezono metu ieškant maisto gali pereiti į gyvenvietes. Pavasarį baltoji žąsis, kurios nuotrauka pateikiama šiame straipsnyje, grįžta į šiaurę.

Mokslininkai nustatė, kad jie visada plaukiojakonkretus maršrutas. Iš pradžių einant į vakarus, baltos spalvos žąsys palaipsniui keičia savo maršrutą. Skrenda virš šiaurės vakarų Vokietijos regionų, tada per Jutlandijos pusiasalį. Po to jis nusišovė į pietines Danijos salas ir Švedijos pietinę pakrantę.

Žinoma, toks ilgas kelias paukščiai neslidžiabe sustojimo. Todėl jie pirmiausia gyvena Gotlando saloje, tada Vakarų Estijoje. Po trečios kartos poilsio Kanino pusiasalyje, baltaodžiai žąsys pagaliau atlieka paskutinį skrydį ir baigiasi Vaigacho sala arba Novaya Zemlya.

baltažuvių žąsų pica

Gyvenimo būdas

Apibūdintieji paukščiai labiau linkę gyventi paukščių pulke. Jie maitina augalus ir grūdus. Naktį žiogai su gyvūnais neveikia. Natūralioje buveinėje gali gyventi iki 25 metų. Bet tai yra todėl, kad jiems sunku gauti maisto, apsisaugoti nuo plėšrūnų. Nepriklausomybėje, kur šis paukštis gyvena patogioje aplinkoje, kurioje gausu maisto ir nėra jokio pavojaus, ji gali gyventi 30 metų.

Medžioklė palaiminta balta žievė draudžiama. Šis paukštis nėra labai aktyvus veisimas, nes jis gyvena mažose erdvėse ir negalės maitinti daugybe palikuonių. Jei leisite medžioti šią paukštį, ši rūšis gali greitai išnykti iš mūsų planetos. Todėl baltos kuoduotosios žąsys yra apsaugotos. Raudonoji knyga, kurioje yra informacijos apie tai, tai įrodymas.

Neseniai manoma, kad jų gyventojaipaukščiai pradėjo augti. Dėl to kai kurie medžiotojai pradėjo medžioti šią paukštį ir netgi užmušti švelnią akį. Neskubėkite prie išvadų. Gyventojų skaičius gali smarkiai mažėti dėl tokių veiksmų, kurie taip pat draudžiami.

apsirengti baltais

Veisimo mitas

Šis paukštis yra tokio paslapčio lizdasvietos, kurios ilgą laiką žmonės negalėjo matyti savo paukščių jauniklių. Tai prisidėjo prie to, kad viduramžiais jos mėsa buvo leidžiama valgyti pasninke, nes manoma, kad žvėrelių žinduoliai ima stebuklingu būdu, ne būdingus gyvūnams.

Juokingi, bet tik kelis šimtmečius žmonėsmanė, kad šie paukščių atstovai kilę iš jūros vandens, pagal vieną iš versijų, iš ten užaugintos eglės, kita - iš specialių kriauklių. Barnio žąsys netgi vadinamas jūros ančiumi. Tačiau vis dėlto, atsižvelgiant į savo gyvenimo būdą, primenančią ančių, paukštyne buvo uždrausta valgyti.

baltos spalvos žąsų raudona knyga

Tiesą sakant

Baltųjų žąsų viščiukai gimsta iškiaušiniai, kad šie paukščiai yra 3-5 vienetų lizdai. Geese lizdą kolonijose iki 75 porų. Bet ne krūva, bet išlaikykite atstumą tarp lizdų iki 10 metrų. Dėl jų lizdo jie pasirenka natūralius griovelius, kurie linuoja samaną, dumblius, kopas ir jų žemyn. Be to, jie sukauna aplink jį rutulį iš tos pačios medžiagos.

Moteris užsiima inkubavimu, bet vyrai taip pat dalyvauja ateities palikuonių likimo. Jis neišeina nuo lizdo, bet saugo jį nuo svetimų įsibrovimų.

Nesting paprastai prasideda gegužės mėnesį irbaigiasi rugsėjį. Pasaulyje išauginti viščiukai yra padengti žemyn. Jie neišlieka lizde, tačiau, išdžiūvę, palikite ir eikite palei akmenis savo tėvams, kurie juos paima į savo maitinimo vietas. Dažniausiai vandens gėlo vandens telkiniai. Viščiukai gali skristi 40-45 paras.

Paukščiai pradeda veistis dvejų metų amžiaus. Retais atvejais vyrai tampa lytiškai subrendę, pasiekę vienerius metus. Kartais pora sukurta vėliau, kai abu partneriai yra maždaug 4 metai. Ekspertai aiškina, kad brandinimo amžius gali skirtis priklausomai nuo oro sąlygų ir aplinkos veiksnių.

baltažuvių žąsų medžioklė

Įdomus paukštis

Barny žąsis yra labai įdomus akių. Ji skamba labai panašiai kaip šuo. Jei girdėsite juos iš šono, tu nesakysi, kad tai paukščiai šaukia. Ypač triukšminga vyksta maitinant. Barny Goose yra bendramintis paukštis, todėl net valgydamas jo žandikaulis neuždaro.

Šie paukščiai gali gerai skristi ir plaukti. Tačiau paleidimo metu dažnai negalima pakilti į orą dėl problemų, susijusių su plunksnomis. Todėl gamta jiems atlygino stipriomis, stipriomis kojomis, padedančiomis jiems išvengti plėšrūnų.

Balintieji žąsys laikomi skirtingose ​​zoologijos soduosešalyse. Pirma, nes šis paukštis yra labai grazus. Antra, jie daugeliu atvejų yra nelaisvėje ir yra nepretenzingi turiniu. Maskvoje yra toks paukštis zoologijos sode. Ateik ją pamatyti. Estetinis malonumas garantuojamas.

Komentarai (0)
Pridėti komentarą