Linnet: paukščių dainavimas, ankstyvas paukštis

Naujienos ir visuomenė

Ji vertinama visų pirma už puikų dainavimą. Tarp labdaringiausių paukščių yra laikoma geriausia daina. Jų garsinamosiose dainose yra žvirgždo trilai, švilpyniai ir šnabždesys. Kas ji yra Žinoma, blauzdos riaušelis!

Linnet. Aprašymas

Šis paukštis priklauso Choristers ofžiurkių šeimos narys, priklausantis žvirbių grupei. Linnet, arba repola - yra tipiškas gyvatvorių, sodų, apsauginių krūmų ir medžių gyventojas. Šis paukštis galima rasti miško kraštų ir pievų krūmų ūglių. Repolov gyvena Europoje, taip pat Šiaurės Vakarų Afrikoje, Mažoje, Vidurinėje ir Azijoje.

Ką ji atrodo?

Šio juokingo paukščio kūno ilgis neviršija 15centimetrai. Jų sparnai yra apie 8 cm, o jų span - iki 25 centimetrų. Linnet yra lengvas paukštis, jo svoris yra tik 20-23 gramai. Pavasarį šių paukščių vyrų dažytos šviesios karminės spalvos (kaktos, krūtinės, temechko). Viršutinė jų veršio pusė turi šiek tiek rusvą atspalvį, o šonai ir pilvas yra balti. Moterys jų spalvos panaši į vyrus, tačiau jų plunksnoje nėra raudonos spalvos.

Linnet paukštis

Repolovo gyvenimo būdas

Linnet - paukštis, daugiausiai migruojantis. Ornitologai pažymi, kad tik pietinės šių paukščių rūšys yra daugiausia sėdimos. Kartais jie tampa klejdais. Repolas atvyko namo anksti - kovo mėnesį. Tuo pačiu metu jie aktyviai pradeda savo lizdus.

Linnet arba repols

Sakoma, kad pirmas atvykti senasvyrai, jauni ir moterys - vėliau. Tai ne visada būna! Dažnai pirmosios pulkai sklinda ir moterys. Kadangi repoliai daugiausiai gyvena Europos dalyje Rusijoje, jie praktiškai nėra plaukiojantys per Uralą ir net į Sibirą - ir dar daugiau. Čia yra tokia apversta paukščių lenktynė!

Repolovo dainavimas

Linnet yra dainuojamoji paukštis. Tarp jų stiebagumbių giminaičių jie yra geriausi dainininkai! Jų muzikinės kompozicijos yra sudėtingos, melodingos. Kanapių dainos susideda iš skirtingų trilių, švilpukų, chirpų, murmių, atsitiktinai seka vienas kitą. Šiuose muzikinėse "dalyse" nėra užsakymo, jie visi eina 10-15 sekundžių ilgio fragmentais. "Repol" vyrai visur dainuoja: ant tvorų, ant laidų, ant medžių ir kt.

Linet paukščių dainavimas

Ornitologai sako, kad vyrų dainavimas yranuostabi akyse: jie pakelia savo galą ant galvų, linkę į šoną ir dainuoti ... Tiesą sakant, juokinga! Linnet - paukštis, ne tik dainuojanti, bet ir kūrybinga. Trilių vykdymo metu vyrai sklando aukštyn į dangų, kelis kartus sukrėtę, po kurio planuoja grįžti į savo vietą. Šių šunų dainavimo sezonas trunka nuo atvykimo iki išvykimo, t. Y. Nuolat.

barbler

Kas maitina miestą?

Kaip jau minėta, linnė yra paukštisgaivusis. Tai reiškia, kad jie maitina repolius su varnalės sėklomis, žoliniais augalais, arklių rūgšties sėklais, varnalėne ir tt Jie praktiškai nevalgo gyvūnų pašaro. Tik retkarčiais gali valgyti tuos ar kitus vabzdžius. Tačiau naujai įsišakniję viščiukai yra repoliuotos moterys, kurias pirmą kartą šerta vabzdžiais, o paskui perpjaudami sėklos.

Nest

Linnet yra veislinis paukštis. Jie pastatė lizdus ant žemų miško eglių, krūmų ir netgi gyvatvorių, aukštyje iki 3 metrų. Statyboje dalyvauja tik moterys. Jie gamina puodelius ir mažus, bet tvirtus lizdus. Jie užpildo savo "namus" plonomis žolėmis, vilna, plunksnomis.

Jau pirmojoje gegužės pusėje repols kiaušinius. Paprastai vienoje sankaboje yra nuo 3 iki 7 sėklidžių. Vėlgi inkubacija užsiima tik moterys. Šis procesas trunka ne ilgiau kaip 2 savaites. Gimę viščiukai jau yra padengti storu tamsiai pilku pūku. Apie 2 savaites viščiukai nepalieka savo lizdo. Abu tėvai juos jau maitina.

kanapių vištos lizde

Nelaisvė

Verta paminėti, kad labiausiai žinomasvidutinė kanapių vidutinė gyvenimo trukmė - ne daugiau kaip 9 metai. Ornitologai ir paukščių mėgėjai sako, kad nelaisvėje tinkamai pasirūpinant, šios būtybės gali gyventi ilgiau - iki 11 metų. Nepaisant to, iš visų gankstyklių paukščių miestas yra silpniausia dėl vergijos.

Pavyzdžiui, repolovas, sugauti pavasarį, labaiblogas lydinys, dažnai išlieka be lydimosi. Be to, kartais Linnet miršta namuose dėl nežinomų priežasčių: atrodo, kad paukštis gerai valgo, gėrė daug, bet pradeda juoktis ir pagaliau miršta. Ornitologai pažymi, kad tai greičiausiai dėl nepakankamo prijaukintų kanapių mitybos.

Komentarai (0)
Pridėti komentarą