Owl Parrot yra puikus paukštis

Namai ir šeima

Naujoji Zelandija yra unikali gyvūnija šalisramybė Dėl uždarojo salos pobūdžio čia saugomos retų gyvūnų rūšys - echidna, pietūs, kapibarai, Tasmanijos velniai. Vienintelis dalykas yra vietinė kivių paukštis, tai yra natūralus Naujosios Zelandijos simbolis. Tačiau, išskyrus tai, Naujoji Zelandija yra žinoma dėl kito beplaukio gyventojo su juokinga pavadinimu Kakapo arba pelėda papūga.

pelėdos papūga
Šis paukštis iš tikrųjų buvo išnykimo ribamūsų dienomis. Tačiau tuo pat metu jis yra visiškai nekenksmingas, nepaisant jo didelio dydžio. Padažų papūga gali pasiekti svorį 2-4 kilogramus, jo kūno ilgis yra apie 60 centimetrų. Skirtingai nuo savo giminės, jis visiškai prarado gebėjimą skraidyti. Daugiausia tai, ką gali kakapo sugebėti, - tai lipti medžio šaka ir planuoti ten. Tačiau tokio "skrydžio" ilgis gali siekti 50 metrų. Dėl šios priežasties jo skeletas yra visiškai kitoks nei papūgos likęs - jis turi neišsivysčiusius sparnus ir mažą kalą. Bet paukštis turi platų dubens.

Tarp giminių pietų paprikas yra ilgas kepenys, jisLengvai galite įveikti 95 metų barjerą. Be to, tai yra vienintelis paprastas vedantis naktinis gyvenimas. Per dieną Kakapas miega prie pradinių pušų po medžiu, o naktį jie pradeda apeiti jų teritoriją.

Naujosios Zelandijos owl parrot
Kita funkcijaNaujosios Zelandijos pelėdos papūga yra jo kvapas. Tai labai malonus ir panašus į medaus, gėlių ir bičių vaško aromatą. Kakapo pagalba kvapas įspėja savo artimuosius apie jo buvimą. Dėl šios priežasties kartais šios papūgos vadinamos "natūraliais aromatais".

Kodėl pelėda papūga? Šio pavadinimo priežastis yra paprastas. Tik šis papūga turi jautrų veido diską, panašų į pelėdos "veidą". Apskritai, kakapo atrodo kaip juokingas kryžius tarp papūgos ir pelėda. Jų apvaisinimas yra margas gelsvai žalsvas atspalvis, padengtas tamsiai juodomis ir rudomis juostomis. Plunksnos ant priekinės plokštės primena kačių vibrissae ir atlieka tą pačią funkciją vietos atžvilgiu - kakapo orientuoja į erdvę. Be to, joms būdingas didelis antspaudas ir trumpos kojos su neproporcingai didelėmis kojomis. Šių papūgos anketa yra skirta maistui maitinti, o kakapo maitina daugiausia žolę ir vaisius. Jų maistas skiriasi, priklausomai nuo metų laiko, pelėda papūga pasirenka tam tikrus vaisius ir sėklas.

kakapo ar pelėda papūga
Kokia yra jo išnykimo priežastis? Kodėl toks ramus ir saldus paukštis yra ant išnykimo ribos? Paaiškėjo, kad žmonės yra kalti dėl visko. Prieš atvykstant Naujojoje Zelandijoje iš žemyninės dalies, Kakapas buvo pakeistas vietine šikšnosparnių ekosistemoje, kurios ten praktiškai nebuvo. Tačiau laivai, atplaukę į europiečių laivus į kačių ir žiurkių salą. Maži plėšrūnai Kakapo akivaizdoje greitai rasdavo grobį, nes prieš pelėdos papūgėlių nepasitaikė tokių priešų. Be to, jų populiacija pradėjo mažėti dėl to, kad žiurkės išmoko sunaikinti savo žemės sklypus, sunaikinti kiaušinius ir viščiukus. Dabar kakapo išgyveno tik pietvakariuose Pietų salos, o jų gyventojų vos beveik 100 žmonių. Tačiau šie paukščiai gali prisirišti prie žmogaus, išreikšti savo meilę, sugebėti konkuruoti su šunimis ir katėmis. Tokie papūgos gali būti laikomi namuose, jiems reikia didelės narvo. Be to, periodiškai paukštis turi būti išleistas taip, kad jis plaukioja.

Komentarai (0)
Pridėti komentarą